Първоначално публикувано от търтей
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Диодни крушки - свети все едно няма лампа!?!?
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от crocodil Покажи съобщениеФЕРАРИСТ, като слага тези диодни ленти от пред, на мястото на габаритите, каквито и аз мисля да си сложа, много добре стоят, слагал ли си резистор и ако не светило ли ти е нещо на таблото?
Иначе мисля да започна от едно по слабо съпротивление, и ще вървя нагоре докато стане.....
Първоначално публикувано от paco6676 Покажи съобщениеот къде взе диодните ленти и на каква цена.много ме кефятLast edited by ФЕРАРИСТ; d.m.y г., 19:01."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщениеМмисля сега да се опаша яко отзаде с една метър и 20 лента с червени диодиНе о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
-
Светодиодните крушки които се продават си имат вграден резистор в корпуса (разглобете и ще видите ) А иначе нормално се слага между 500 Ома и 1Ком според зависи колко искаш да ти свети диода .
Слушайте morfius право дума човека , след като сте спали в час преди години в училищеНякои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !
Comment
-
защо ще слагате съпротивления-за да не свети крушката на таблото,
ами по добре я махнете,тя така или иначе няма да светне след като ти изгори аветодиодната крушка,така че ефекта от нея е никакъв.така поне няма да запалите нещо по инсталацията
само за протокола да отбележа че светодиодите светят при ~ 3V напрежение ( по памет - различните цветове светял на различно напрежение +- 0.3V,имах едно книжле ама не мога да го намеря за да кажа точно ),вие си преценете дали има съпротивлени в тях, а относно консумацията - светодиодите имат много малка консумация на ток ( от порядъка на милиампери ) докато крушката ( мощност=ток по напрежение
W = I . U т.е. една крушка 15W = I . 12V ) излиза че консумира 1 ампер и нещо.Не знам някой да си е сложил електромер на колата си така че консумацията в случая не важи.Та за това е цялата дилема ,пък и да не забравяме че тия неща с които кичим колите си са аксесоарни и са правени незнайно къде , виж ако има някой маркови може при тях работата да е по друга.Last edited by mirchozo; d.m.y г., 01:02.Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment
-
ха дойде ми идея
1 светодиод консумира примерно 5mA ток (горе долу толкова беше мисля) може да сложите повече за да докарате консумацията на обикновенната крушка
с други думи около 200 светодиода и може да не слагате съпротивленияAlfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment
-
Първоначално публикувано от crocodil Покажи съобщениеВзех си и аз диодни ленти, от иБей. Сега застудя и може да се отложи монтажа за следващата календарна година. Иначе са 48 см дължина, с 48 диода. Светят супер силно.
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениеа що не инсталираш и червен буркан на тавана?Last edited by ФЕРАРИСТ; d.m.y г., 13:22."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
Comment